По думите му е трудно да се каже какво точно се

...
По думите му е трудно да се каже какво точно се
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Габриел не знае кой кой е в българската политика. Борисов й е прошепнал в ухото за оставкат...

По думите му е мъчно да се каже какво тъкмо се случва, само че е ясно " кой натиска копчето ".  " Това са " ти си го избра " (запис, при който някогашният градски прокурор Николай Кокинов споделя на Бойко Борисов, че самичък е избрал новия основен прокурор Сотир Цацаров, бел. ред.).  

 

Радулов изясни, че споменаването на Борисов от Иван Гешев е било опит за заплашване.

 

" Защото госпожа Мария Габриел, която не знае кой кой е в българската политика, не може да желае оставката на Гешев? Това явно ѝ се нашепваше от Борисов. Бойко Борисов и този, който дърпа конците в ДПС, са решили, че Гешев към този момент не им е потребен ", разясни Николай Радулов. 

 

" Техният опит до момента показваше, че когато решат, че някой е непотребен и неспособен, той се отдръпва, подава си оставката, отива в някое посолство. Като оплескат нещо някъде, като госпожа Бъчварова, да я пратят в Израел дипломат ", сподели още той.  

 

Според Радулов, в случай че има записи, които се чака да излязат в публичното пространство, то те няма да бъдат пуснати от Гешев.  

 

" Колкото и записи да има, те няма да излязат от него, защото, в случай че са записани със СРС, това би било закононарушение. Ако са противозаконни записи, това също е закононарушение по Наказателен кодекс. Така че тези записи ще се появят анонимно, в някоя пощенска кутия, изпратена в някоя редакция. Аз мисля, че ще има записи, в смисъла на които се крие някакво закононарушение ", сподели Николай Радулов.  

 

Според него ходът на Гешев в този случай би бил да се направи, че не знае защо става дума и когато го питат има ли такива каузи, той да каже, че има. 

 

" Имаме безпределно доста записи, които изплуват в общественото пространство и първият въпрос постоянно е - това СРС ли е, тъй като приключването на СРС е от години, това са го правили министри, прокуратурата ", сподели още проф. Радулов.  

 

Според него, когато излизат такива записи, първо би трябвало да се ревизира какво се твърди в тях, а по-късно да се проверява по какъв начин са направени. 

 

Относно гърмежа до кортежа на основния прокурор той сподели, че е доста евентуално този случай да бъде затрупан и да не стане ясно какво в действителност се е случило.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР